Tips en FAQ

Wil je meer te weten komen over onze pasta's, sauzen en andere producten? Wij hebben een heel lijstje met vaak voorkomende vragen voor je opgesteld. Maar aarzel zeker niet om ons te contacteren als je vraag er niet tussenzit.

Waaraan herkent men kwalitatief hoogwaardige pasta?

De kwaliteit van de pasta is sterk afhankelijk van het type tarwe dat gebruikt wordt. Wij gebruiken enkel de beste harde tarwegriesmeel voor de productie van onze pasta. Het gebruik van eieren in pastadeeg is vooral bedoeld om de pasta een meer stevige structuur te geven. En wat betreft het al dan niet gebruik van eieren in het pastadeeg, volgen we eigenlijk de Italiaanse gewoontes.

In Noord-Italië eet men vooral pasta met ei zoals tagliatelle en gevulde pasta’s: deze hebben om evidente redenen een steviger structuur nodig. In Zuid-Italië eet men dan vooral pasta zonder ei (spaghetti, penne, serpentini).

Moet er olie aan het kokende water worden toegevoegd?
Moet ik zout toevoegen aan het kookwater?
Hoeveel spaghetti serveer ik per persoon?
Kunnen alle pastavormen voor eender welke saus gebruikt worden?
Mag ik een vriesvers product na het ontdooien opnieuw invriezen?
Bevat vriesverse pasta evenveel voedingsstoffen als ‘verse’ pasta?
Wat is er zo speciaal aan pasta van The Smiling Cook?
Wat is eigenlijk IQF invriezen?
Eens ontdooid, hoe lang kan ik uw vriesverse pasta dan nog bewaren?
Voor koude pastasalades adviseren jullie om de pasta gewoonweg te laten ontdooien. Maar is jullie pasta wel “ready to eat”?
Jullie vriesverse pasta is wel zeer lekker en perfect beetgaar, maar ik kan er niet mee werken omdat ik geen diepvriescapaciteit heb. Kan ik dat toch niet op een of andere manier omzeilen?
Is jullie kwaliteit wel te vergelijken met de pasta die ik nu serveer?
Jullie spaghetti lijkt mij nogal duur: 2 tot 3x duurder dan de goedkoopste droge spaghetti in het grootwarenhuis. Ik denk aan mijn winst en ga daarom terug die droge spaghetti kopen.
Hoe kan ik nu mijn kosten beheersen als jullie pasta gemiddeld 2 tot 3 x duurder is dan droge pasta?