Vers en ambachtelijk.

Vriesverse pasta staat voor jou misschien in contrast met vers of ambachtelijk. Maar vergis je niet. Onze vriesverse pasta wordt geproduceerd op volledig geautomatiseerde productielijnen die constante hoge kwaliteit garanderen. Want wij willen jou een convenience product aanbieden van topkwaliteit.

Vriesverse pasta voor jou keuken.

De pasta van The Smiling Cook wordt traditioneel bereid op basis van vers pastadeeg: harde tarwegriesmeel (durum wheat semolina) wordt gemengd met de andere ingrediënten zoals water, een beetje zout en eventueel ook eieren (voor de smaak en de kleur).

Het gebruik van de beste harde tarwegriesmeel garandeert immers de perfecte elasticiteit van de pasta. Deze mengeling wordt gekneed tot een homogene massa en daarna herhaaldelijk in dunne lagen geperst. Zo wordt het water beter in het deeg gemengd en vermijden we vorming van klonters. Het pastadeeg wordt vervolgens via bronzen matrijzen in verschillende vormen geperst, afhankelijk van de gewenste soort pasta.

Waarom diepgevroren pasta?

De pasta wordt onmiddellijk perfect 100% “al dente” gekookt, lichtjes beneveld met plantaardige olie - om kleven tijdens de regeneratie te voorkomen - en daarna IQF ingevroren. Korte pasta vriezen we individueel in en sliertenpasta steeds in nestjes van 50g.

Invriezen is de enige bewaarmethode om verse pasta op een natuurlijke wijze - en zonder conserveringsmiddelen of begassing - voor een lange periode te bewaren.

Het is trouwens ook de beste manier om de specifieke eigenschappen (aroma, kleur, smaak, voedingsstoffen, etc.) van het product optimaal te bewaren. Ideaal voor de foodservice, want de pasta van The Smiling Cook heeft een lange houdbaarheidsdatum van 18 maanden (-18° C).


Kwaliteit, convenience en rentabiliteit boven alles.

Een breed gamma kwalitatieve en gebruiksklare producten, beproefde culinaire concepten en eenvoudige werkmethodes maken het voor elke chef mogelijk om smakelijke gerechten aan te bieden aan hun klanten. En dit op een kostenefficiënte manier.

Contacteer ons