Een doordacht gekozen merk

Onze aanzet was eenvoudig. Wij willen dat onze merknaam een samenvatting uitstraalt van alle convenience-eigenschappen van onze producten. 

En wat is dan beter dan ... een lachende kok in zijn keuken? 

The Smiling Cook®

Pablo Picasso, de in 1973 overleden Spaanse schilder, zei ooit eens: “De kwaliteit van een schilder hangt af van de hoeveelheid verleden die hij met zich draagt”. Eigenlijk past deze uitspraak perfect met betrekking tot het ontstaan en de evolutie van het merk The Smiling Cook®.  

In de jaren ’80 en ’90 hebben Bart en Jan Coninx tonnen ervaring opgedaan in voedingsbedrijven en horecazaken en in hun eigen feestzalen. Ze kenden het klappen van de zweep in de foodservice en termen zoals productkwaliteit, snelheid van bereiding, rendement en voedselveiligheid zaten wel degelijk bij hen ingebakken. Op een beurs in Duitsland werden ze gecharmeerd door een IQF-ingevroren verse pasta, die slechts in 30 seconden geregenereerd werd en alle vergelijking met verse pasta kon doorstaan. Hun bedrijf d’LIS Food speelde kort op de bal en ging even daarna vriesverse pasta verkopen. Even later kwamen daar nog een 10-tal panklare, internationaal bekende gerechten bij zoals Spaanse paella, Griekse gyros, Thaise groenteschotel, Franse ratatouille, etc. 

Nu moesten ze nog brainstormen over een aantrekkelijke merknaam voor al die producten.

In een eerste fase werden met het designbureau een aantal figuurtjes ontworpen, die als element van herkenning moesten dienen voor al die eenpansgerechten. De beelden spreken voor zich.

Eén van die figuurtjes was een lachende Italiaanse kok. En vermits elke kok, die de convenience-eigenschappen van de vriesverse pasta en de kant-en-klare pastasauzen ontdekte, zich wel vrolijk moest voelen, viel de keuze snel op het figuurtje van de lachende Italiaanse kok.

Het gekozen figuurtje werd snel ingekleurd all'Italiano en, in functie van een internationale ontwikkeling, letterlijk ook vertaald in de Engelse taal. Het logo en de merknaam The Smiling Cook® waren geboren en werden snel gedeponeerd.

The Smiling Cook® is ondertussen verder geëvolueerd tot een Europese merknaam en betekent vandaag hoge en constante kwaliteit, extreem lange houdbaarheid (zonder bewaarmiddelen), eenvoudige en snelle werkmethodes, vaste foodcost en verhoogde rentabiliteit, op maat van elke keuken (groot of klein) en voedselveilig.

Koks die met deze producten werken kunnen alleen maar … lachen! 

Hoe kan het ook anders.