Lekkere pasta … en met een oog op jouw foodcost!

Advies
Gepubliceerd op 18/11/2020

Onze vriesverse en 100% al dente gekookte pasta is een ideaal product voor de foodservice. Een ‘idiot proof’ product? Inderdaad, want iedereen kan deze pasta perfect klaarmaken. Altijd de juiste beetgaarheid? Zonder twijfel, als je onze bereidingsinstructies, die heel eenvoudig zijn, perfect opvolgt. Altijd een juiste mise en place? Zeker en vast, want je gebruikt enkel wat je nodig hebt. En je zal nooit verlies hebben. Een natuurlijk product? Uiteraard, want onze pasta is verse pasta die om convenience-redenen wordt ingevroren zonder artificiële bewaringmethodes toe te passen (geen conserveringsmiddelen, geen begassing, etc.).

Je zal ook nooit stock- of aanvoerproblemen hebben omdat de pasta van The Smiling Cook 18 maanden houdbaar blijft.

Tijd dus om wat intrinsieke en economische voordelen even op te lijsten. En je gaat hierbij eigenlijk  ook onmiddellijk een oplossing of antwoord krijgen op een aantal praktische problemen, die zich in een professionele keuken kunnen voordoen.

Lees maar even mee:

  1. Onze pasta is steeds perfect 100% “al dente” gekookt. Ook medewerkers zonder een specifieke keukenopleiding zullen steeds een perfect beetgare pasta op het bord kunnen toveren.
  2. Regeneratie van onze pasta gebeurt best vanuit diepgevroren toestand en de pasta zal ook altijd kleefvrij zijn na opwarming.
  3. Portioneren is kinderspel. Onze voorgekookte sliertenpasta wordt altijd IQF ingevroren in nestjes van 50 g. Geen enkel keukenhulpje of interim personeelslid dat nog te veel of te weinig pasta in het bord legt. Uiteraard ideaal om jouw foodcost onder controle te houden. En het gewicht van vriesverse pasta is trouwens quasi identiek aan het gewicht van gekookte droge pasta.
  4. Of je nu chef bent in een grootkeuken, uitbater van een foodtruck, eigenaar van een  snack- of pastabar, van een restaurant of je bent een eventcateraar, onze pasta is altijd snel klaar ongeacht het volume dat moet opgewarmd worden: verschillende opwarmingsmethodes bestaan op maat van elke keuken.
  5. Een omschakeling (van droge pasta die je zelf nog moet koken naar perfectie) naar onze pasta, het inplannen van hoeveelheden in functie van het aantal aanwezigen of van een bezoekersaantal op een festival is uitermate eenvoudig.
  6. En wat zeker belangrijk is: je hebt steeds een vaste foodcost. Je neemt louter en alleen de hoeveelheid pasta uit jouw voorraad, die je op dat moment ook nodig hebt. Er zullen na de service dan ook nooit overschotten zijn die je willens nillens in een emmer ijswater moet wegbergen tot ‘s anderendaags (lekker is zo’n pasta zeker niet als hij een ganse nacht toch wat water heeft opgeslorpt). Geen overschotten of pasta in de vuilnisemmer betekent ook geen financieel verlies. Leve een strakke foodcost en de rentabiliteit van mijn zaak!
  7. En traiteurs en maaltijdbereiders zullen het graag horen: al onze pasta is gemakkelijk verwerkbaar in de koude lijn.

Bij het doorkruisen van deze nieuwe website ga je uiteraard nog andere voordelen van onze pasta ontdekken.

Veel leesgenot.

Gerelateerde blogposts

Geld verdienen met basissauzen

13/6/2024
Lees meer
Advies