Snelle pastasalades

Pasta van The Smiling Cook is perfect al dente gekookt, wat een enorm voordeel is voor de bereiding van salades. Ontdek hoe je als chef, tijd en werk kan besparen door een vriesverse pasta te gebruiken.

Wouter Hanoulle
Gepubliceerd op 23/4/2024
pasta-salades.png

Tijdgebrek blijft een grote uitdaging in de professionele keuken. Een horecaondernemer die een goede balans vindt tussen kant-en-klare convenience producten en verse ingrediënten heeft een voordeel op zijn concurrenten. We nemen je even mee naar de zomer en leggen uit hoe je supersnel een frisse pastasalade kan maken.


VRIESVERSE PASTA VOORDELEN
Een vriesverse pasta is ideaal voor het bereiden van koude pastasalades. Onze pasta is reeds perfect al dente gekookt, wat tijd en moeite bespaart. De pasta kort terug opwarmen, even laten afkoelen en je hebt verse en kant-en-klare pasta voor jouw salades.

'We zien nog al te vaak onze klanten 's morgens droge pasta voorkoken en bewaren in water in de frigo voor de service later die dag', vertelt Jules Selvais, culinary advisor bij The Smiling Cook. 'Dit is niet alleen erg arbeidsintensief, de pasta neemt veel vocht op, verliest smaak en wordt plat. Het is bovendien moeilijk inschatten hoeveel schotels er die dag zullen verkocht worden. Overschotten worden weggegooid of bijgehouden voor de dag erna. Het resultaat is in beide gevallen ongelukkig: inkomstenverlies of een platte pasta.'

"Werken met deze pasta bespaart enorm veel tijd en werk."

De oplossing is simpel. De pasta van The Smiling Cook is bereid op basis van vers pastadeeg en na het koken onmiddellijk individueel en met een 'shock' diepgevroren. Deze Individual Quick Frozen of IQF methode heeft erg veel voordelen: smaak, kleur, geur en voedingsstoffen blijven optimaal bewaard, elke pasta is apart diepgevroren en dus makkelijk af te meten. Steeds met dezelfde kwaliteit.

  Henk Janssens - Food@Home

  FLEXIBEL IN GEBRUIK

  'Met de pasta's van The Smiling Cook win ik veel tijd', vertelt Henk Janssens, zaakvoerder van Culinaire Traiteur Food@Home in Wondelgem. 'Meestal plaats ik de bevroren pasta 2 minuten in de steamer. Dit gaat supersnel. Ik verlies geen tijd met koken, afgieten en afkoelen. De pasta kan zo uit de steamer gebruikt worden voor een koude bereiding', gaat Henk verder. 'Ook à la minute pasta bijmaken is met deze methode erg makkelijk en snel.'

  'Maar één van de belangrijkste voordelen van vriesverse pasta is dat ze weinig tot geen saus opslorpt', zeg Henk. 'Je kan de pasta gerust samen met saus enkele dagen in de koeling bewaren en het product behoudt zijn kwaliteit. Als je dat met gekookte droge pasta doet, zal je na 1 dag al een liter saus moeten toevoegen', lacht Henk. 'Deze kosten worden vaak vergeten bij de keuze tussen een verse en droge pasta.'

  "Vriesverse pasta slorpt heel weinig saus op. Een kost die vaak vergeten wordt bij droge pasta's."

  COMBINEREN MET KANT-EN-KLARE SAUZEN
  Combineer een korte pasta met één van onze sauzen, zoals een neutrale tomatensaus Napolitana of met een oosterse variant als Thai Curry, en je brengt je pastasalade onmiddellijk naar een ander niveau. Alle sauzen van The Smiling Cook zijn klaar voor gebruik en kunnen zonder opwarmen onder de pasta gemengd worden. Met hun lange houdbaarheid van 18 of 24 maanden op kamertemperatuur heb je altijd een kwaliteitssaus bij de hand. Dit vermindert voedselverspilling en bespaart weer kosten voor de horecaondernemer.

  VERS EN ZELFGEMAAKT

  Door slim te combineren en te experimenteren kan je als chef gerechten bereiden die snel en efficiënt zijn, maar ook lekker en gezond. Je toont je vakmanschap, biedt een gevarieerd menu aan en boekt tijdswinst. Je gasten hebben meer keuze en zijn tevreden. Iedereen wint. 

  Nog niet overtuigd? Neem contact op met ons en we laten je zelf proeven.

  2. VOEG EEN SAUS TOE

  3. WEES CREATIEF MET TOPPINGS EN GARNITUREN

  SNELLE PASTASALADES VAN ONZE CHEF 


  PASTA: Serpentini
  SAUS: Arrabiata
  TOPPINGS: Mozzarella, rode en gele paprika, basilicum

  PASTA: Serpentini
  SAUS
  : Pesto
  TOPPINGS
  : Kerstomaten, rode paprika, boontjes, feta, basilicum

  PASTA: Serpentini
  SAUS
  : Thai Curry
  TOPPINGS
  : Kipblokjes, paprika en appel, koriander, lente-ui, sesamzaadjes

  PASTA: Penne
  SAUS
  : Mayonaise, olijfolie
  TOPPINGS
  : Maïs, erwten, kerstomaten, gekookte ham, bieslook